Surinaamse Roti

Surinaamse-roti-met-sperziebonen-en-kip

benodigdheden:

4 stuk kippendijen
4 roti vellen
400 gram kousenband
1 zak gesneden spitskool
1 zak kruimige aardappels
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eieren
bouillonblokjes
massala
5-spice-powder
kerriepoeder

voorbereiding:

Marineer de kip met twee eetlepels massala en geperste knoflook,
laat dit een minimaal een uur staan.

Kook de aardappels gaar. 
Kook de eieren hard.
Snij de kousenband.


bereiding:

Bak de kip bruin. Fruit de uien en kouseband met een mespuntje 5-spice-powder en 1 eetlepel kerriepoeder.
Spitskool en aardappelen toevoegen met water en twee bouillonblokjes.
Laat dit sudderen tot je een papje krijgt (te dik = water toevoegen / te dun = harder koken of maizena toevoegen.
Op smaak brengen met cayennepeper, zoete sambal, bouillonblokjes en/of massala.
Aan het einde de eieren toevoegen en omscheppen.
Verwarm de roti-vellen.

Recepten

Kookboeken