Pom

benodigdheden:

200 gram zoutvlees
3 stuk kipfilet
3 eetlepels tomatenpuree
1 gele peper of cayennepeper en sambal
3 uien
nootmuskaat
zak pomtaya
3 eetlepels piccalilly 
1 slokje jus d'orange
2/3 eetlepels suiker
1 bouillonblokje
1 teentje knoflook

bereiding:

- Kook het zoutvlees en de kip gaar in ruim water.
- Snij het zoutvlees in stukken, verwijder overtollig vet. Kip laten afkoelen en pluizen.
- Kip en zoutvlees bakken samen met ui, pepertje, nootmuskaat, bouillonblokje en tomatenpuree. 
- Meng de pomtaya met de piccalilly, suiker en jus d'orange, voeg zout en peper toe.
- Verdeel een dun laagje pomtaya in een ovenschaal, daarover de vulling, sluit af met een laagje pomtaya.
- Leg paar kleine klontjes boter op de bovenzijde van het mengsel. Bak het in de oven tot de korst goed bruin is.

 

Serveer met witte rijst en kouseband of op een wit hard broodje...

Recepten

Kookboeken