pompoensoep

pompoensoep


benodigdheden 4 personen:
(570 kcal per persoon, koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij)

4 kipfilet
zakje fijn gesneden ui
zakje gesneden prei
3 roma-tomaten
2 bakjes pompoen-stukjes (liefst flespompoen + muskaatpompoen)
4 eieren
2 teentjes knoflook
1 runderbouillonblokje
pakje crème fraîche
stukje verse gember
1 eetlepel masalapoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
zwarte peper
handje pompoenpitten


bereiding in soeppan:

– bak de ui met de massala, knoflook, tijm, peper, rozemarijn en gember in de soeppan
– voeg 1,5 liter water toe en de stukjes pompoen, het bouillonblokje en de kip
– laat dit koken tot de pompoen gaar is
– haal de kip uit de pan, laat dit afkoelen en pluis het
– pureer de overige ingrediënten tot een gladde soep
– voeg 2 eetlepels maizena toe (verdunnen met water) om de soep te binden
– laat de soep pruttelen tot het de juiste dikte heeft bereikt


* serveer met stukjes kipfilet, een eetlepel crème fraîche en handje pompoenpitten

.
.