Londen 2009

Zondag 16 augustus vertrokken mijn moeder en ik met het vliegtuig naar Londen. Aangezien we de nacht ervoor maar drie uurtjes geslapen hadden, en ma altijd een beetje zenuwachtig is tijdens uitstapjes, lagen wij in het vliegtuig al dubbel. Het was ook wel lachwekkend dat iemand dertig keer met een tellertje langs alle stoelen bleef lopen, het leek alsof ze telkens de tel kwijt waren.

Op de luchthaven in Stanford hebben we eerst een flinke vette hamburger als ontbijt gegeten. Daarna de trein naar het centrum genomen, waar we ons hotel al snel vonden. Het was alleen nog te vroeg om te mogen inchecken. Eerst dus een beetje rondgelopen over een markt in de buurt. We hadden een goedkoop hotelletje, maar de kamers waren best netjes en schoon.

 

Nadat we al het overtollige gewicht uit onze tassen hadden gehaald, zijn we met de metro de rest van Londen gaan verkennen. In de buurt van Piccadilly Circus kun je leuk winkelen. Ook is er in de buurt een groot park en natuurlijk hebben we Buckingham Palace bezocht. Nadat onze voeten niet meer konden zijn we terug naar het hotel gegaan.

Na het eten een beetje door het centrum gelopen op zoek naar een leuk kroegje. Het nachtleven was echter niet heel geweldig. Er waren wel een aantal pubs, maar alles was uitgestorven en gezelligheid was ver te zoeken. Na een paar biertjes hebben we tegen middernacht nog even een snack genomen bij de KFC. Terwijl we dit op een stoepje opaten hadden we weer de grootste schik samen. Gezelligheid moet je toch echt zelf maken!

 

De volgende ochtend, maandag 17 augustus, hebben we eerst een echt Engels ontbijt genomen op een terras. Hierna met de tram naar de Big Ben gegaan. Verder hebben we gezellig wat gewandeld om de omgeving te zien. Op een gegeven moment waren we de weg kwijt en bleken we erg uit de buurt van de metrostations te zijn. Aangezien we allebei heel erg moe waren zijn we een tijdje op een terras in het zonnetje gaan zitten. Onze voeten kregen even wat rust, waarna we weer moedig doorliepen. De blijdschap was groot toen we eindelijk bij het metrostation waren.

Het viel behoorlijk tegen toen die nacht rond 3:00 uur de wekker afging. Snel een douche genomen en met de trein weer richting het vliegveld. Dinsdag 18 augustus waren we in de ochtend, na een leuk weekendje weg, weer terug in Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.