Lasagne bechamelsaus

benodigdheden:

lasagne-bladen
medium rundergehakt (optioneel)
zak italiaanse groente
zak gesneden champignons
teen knoflook
klein blikje tomatenpuree
geraspte kaas
bouillonblokje
peper/zout
cayennepeper
gedroogde basilicum
gedroogde oregano
klein pakje melk
margarine
meel

bereiding:

- Rul het gehakt, voeg een bouillonblokje, cayennepeper en teentje knoflook toe.
- Als het gehakt gaar is het blikje tomatenpuree toevoegen, deze even goed meebakken om
de zure smaak eraf te halen.
- Voeg de italiaanse groenten toe tot deze gaar is.
- Voeg de champignons toe en een handje basilicum/oregano.
- Laat een blokje (50g) margarine smelten in een steelpannetje.
- Voeg de meel toe zodat de margarine klont, pas op voor aanbranden.
- Voeg een klein beetje melk toe en roer goed zodat er geen klontjes zijn.
- Voeg half pakje melk toe en laat goed warm worden onder constant roeren.
- Zodra de saus dik is gas uitzetten.
- Doe een laag vulling onderin de ovenschotel. Daarop een laag bladen, een laag vulling,
  een laag bechamelsaus, een laag bladen en sluit af met een laag vullling.
- Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
- Plaats de schaal in een oven op 200 graden, ongeveer 40 minuten.

Recepten

Kookboeken