Kopenhagen 2008

In de vroege ochtend van 29 februari vertrokken Annet en ik met de auto naar Denemarken. Negen uur later kwamen we aan bij hotel Copenhagen. We kregen een klein kamertje met een gedeelde toilet/douche op de gang. We hebben lekker gewinkeld en door de stad gewandeld. Ook hebben we Nyhavn en de zeemeermin bezocht. Helaas was het erg koud en stormde het behoorlijk. We zijn daarom regelmatig een tentje ingedoken om een warme chocomelk met malibu te drinken.

Er zijn veel restaurantjes en het eten is goed. Het avondleven was niet geweldig, het was overal uitgestorven. Op een gegeven moment zijn we maar een klein cafeetje met wat vreemde types ingedoken. We moesten dansjes maken met de stamgasten en een soort pool spelen. Ineens kregen we een flinke Irish koffie aangeboden. Aangezien we allebei geen koffie drinken was het een flinke klus om het weg te krijgen.

 

Uiteindelijk hadden we het glas dan toch achterover geslagen, maar voor we het wisten werd er een nieuwe neergezet. Wederom vonden we het onbeleefd om te weigeren en dus zat er niets anders op dan het weer netjes op te drinken. Nog voor de laatste slok stonden we op van onze stoel en trokken we onze jassen aan, veel te bang dat er nog eentje werd aangeboden. Uiteraard hebben we ons krom gelachen hierom. Die nacht lagen we stijf  van de cafeïne wakker, tot midden in de nacht met elkaar liggen kletsen en af en toe het bed weer uitgegaan om in de kou een sigaret te roken.

Op 3 maart zijn we aan het einde van de ochtend terug naar Nederland gereden. Het was erg druk op de weg, veel files en ook nog eens last van regen en sneeuw. Doodmoe waren we rond 23:00 uur eindelijk weer thuis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.