Kippen- / Saoto soep

benodigdheden:

4 kippenbouten
flesje soatosoep
blokjes kippenbouillon
blokje rundvleesbouillon
zak grof gesneden uien
zak ertwensoep-groenten
peterselie
teentje knoflook
surinaamse sambal
sambal oelek
cayennepeper
ketjap
eieren
bakje tauget
gebakken uitjes
witte rijst

Bereiding:

- Kook de kip in 4 liter water (voeg het flesje soatosoep, 3 kippenbouillon en 1 rundvleesbouillon toe)
  tot deze van het bot valt, onderveer 2 uur.
- Haal de botten en het vel uit de soep.
- Doe de uien, erwtensoep-groenten, peterselie en geperste knoflook in de pan.
- Voeg naar smaak sambal, cayennepeper, ketjap en bouillonblokjes toe.
- Doorkoken tot alles goed gaar is.
- Ondertussen witte rijst en eieren koken.
- Eieren doorgesneden in soepkom met een pluk rauwe tauget.
- Na het toevoegen van de soep op het bord, pas de gebakken uitjes erover (deze worden snel week).

 

Serveer op een apart bord de witte rijst...

 

 

Recepten

Kookboeken