Jamaicaanse Bananenbrood

bananenbrood

benodigdheden:

250 gram boter
250 gram suiker
2 eetlepels citroensap
2 theelepels vanille-essence
2 eieren
500 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels zout
2 theelepels nootmuskaat
5 grote rijpe bananen
4 eetlepels melk
4 eetlepels donkere Jamaicaanse rum
4 eetlepels rozijnen
150 gram paranoten

bereiding:

- Roer in een kom de boter los met citroenschil, suiker en vanille-essence tot een cremige massa.
- Klop de eieren, voeg boter, zout, nootmuskaat en de bakmeel toe. Meng tot een beslag.
- Pel de bananen, pureer ze met melk en rum. Voeg de rozijnen en gebroken paranoten toe.
- Meng de bananenpuree met het beslag. Verdeel in een vette bakvorm.
- Bak de bananenbrood minimaal een uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Recepten

Kookboeken