Franse Coq Au Vin

benodigdheden:

4 kippenpoten
1 liter rode wijn (shiraz)
3 winterpenen, in dikke plakken
6 sjalotten, gepeld en gehalveerd
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 blaadjes laurier
1/2 theelepel cayennepeper poeder
1/2 liter kippenbouillon
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels arrowrootpoeder (of bloem)

bereiding:

- Doe de kip, wijn, wortel, ui en kruiden in een grote pan, laat dit een nacht marineren.
- Zet de pan op het vuur en voeg de kippenbouillon toe.
- Laat dit 1,5 uur stoven op laag vuur.
- Haal de kip uit de pan, voeg de roomboter toe.
- Meng de arrowrootpoeder met een beetje water tot een gladde substantie.
- Blijf roeren tot de saus bindt, eventueel nog extra verdunde arrowrootpoeder toevoegen.
- Leg de kip op een bord en giet de saus erover, serveer met vers gebakken stokbrood.

Recepten

Kookboeken