Indische Bami

benodigdheden:

2 pakken TokoLien mie (Coop)
2 kipfilet (optioneel)
zak gesnipperde ui
3 tenen knoflook
1,5 kippenboillionblokje
half eetlepeltje gemalen trassi
snufje cayennepeper
1 eetlepel zoute ketjap

2 eetlepels zoete ketjap
paksoi
4 eieren

bereiding:

- Snij de paksoi en kipfilet in stukken.
- Kook water voor de mie.
- Fruit de uien, bak de kip en de knoflook.
- Voeg boillonblokjes, trassi, cayennepeper en ketjap toe.
- Kook de mie.
- Kluts de eieren en bak deze in een koekenpan.
- Voeg de paksoi toe aan de kip en roerbak deze even mee.
- Voeg de gekookte mie en de gebakken ei (in stukjes) toe aan de pan en roerbak deze even mee.
- Breng geheel op smaak.

 

Lekker met Daging rundvlees, pittige boontjes of sate...

Recepten

Kookboeken